ȘTIRI
 • Ne-am mutat intr-o noua locatie in București! Click aici pentru a vedea adresa.
 • Desfacem și curățăm elemenții filtranți, apoi reasamblam orice model de tobă pentru camioane Euro 4 și Euro 5.
Catalizatoare
 
   • Curăţăm profesional in baie ultrasonica orice catalizator.
   • Curăţarea se poate face atât pe maşină cât şi demontat. Curăţarea pe maşină durează cca 2 ore si se face cu tehnologie Toralin cu solutii chimice nanomoleculare profesionale. Curatarea catalizatoarelor demontate durează 4-6 ore si se face in cuva cu ultrasunete.
   • Reconditionare catalizatoare prin inlocuirea elementului filtrant.
   • Montăm catalizatoare noi din stoc la pret de importator direct.

Lucrările executate în service-urile noastre se ridică la cele mai înalte standarde europene. Oferim CALITATE, SERIOZITATE, PROFESIONALISM.

Curatarea catalizatoarelor demontate se face cu ultrasunete, tehnologie care reprezinta cea mai complexa, evoluata si singura curatare la nivel mondial. Aceasta tehnologie a fost preluata din sfera tehnologiilor care necesita curatari extrem de fine si precise din domeniul cibernetic  (semiconductori, condensatori, microcipuri, etc), din domeniul aeronautic (supape, injectoare, condensatori, instrumentele de bord, radare si sisteme de urmarire prin satelit  al avioanelor si vapoarelor), in domeniul nuclear (toate componentele mecanice ale centralelor nucleare), in domeniul medical si de laborator, in domeniul hidrauluic, extractiv si termoelectic

Ce este catalizatorul?

   Catalizatorul sau convertorul catalitic este un subansamblu al sistemului de evacuare care are rolul de a arde integral gazele de evacuare poluante cu scopul de a proteja mediul înconjurător împotriva poluării. Acestea au fost implementate la autovehicule în mijlocul anilor ‘70 iar de-a lungul timpului acestea au devenit tot mai performante asigurând o reducere notabilă a poluării date de emisiile de gaze ale autoturismelor. La maşinile pe benzină, catalizatoarele sunt sistemele de bază pentru reducerea emisiilor toxice din gazele de eşapament, dar se lucreză pe plan European la modificarea legilor UE care să impună producătorilor de autoturisme introducerea de filtre de particule obligatorie şi la maşinile pe benzină.Principalele emisii în gazele de eşapament sunt:

Azot (N2) gaz din care este formată atmosfera
Dioxid de carbon (CO2) - Carbonul din carburant se leagă cu oxigenul din aer – gaz netoxic dar care este după unii cauza care duce la încălzirea globală
Vapori de apă (H2O) - Hidrogenul din carburant se leagă cu oxigenul din aer - netoxic
Monoxid de carbon (CO) - un gaz toxic incolor şi inodor – gaze toxice
Hidrocarburi sau compuşi organici volatili - produşi datorită carburantului nears care se evaporă – gaze toxice
Oxizi de azot (NO şi NO2) – gaze toxice şi periculoase pentru om
.


   Majoritatea maşinilor moderne sunt echipate cu convertizori catalitici care au ca scop reducerea moleculelor de monoxid de carbon, hidrocarburilor şi oxizilor de azot.


Catalizatorul utilizează două tipuri diferite de metale rare fixate pe o structură ceramică:

 • catalizator de reducere (conţine platină şi rodiu) şi au rolul de neutralizare a oxizilor de azot
 • catalizator de oxidare (conţine platină şi paladiu) şi au rolul de a oxida hidrocarburile şi monoxidul de carbon

   Catalizatorul se poate deteriora datorită proceselor de uzură mecanică, chimică, termică, sau datorită unei reglări incorecte a motorului, a unui cilindru din motor care pierde din compresie, sau rateuri repetate de aprindere, cauză a unor bujii deteriorate. Acest lucru poate fi constatat numai în urma unei inspecţii a sistemului de eşapament efectuată într-un atelier de specialitate.

   Maşinile diesel, considerate mai poluante, folosesc atât catalizatoare cât şi filtre de particule care au rolul de a reduce până la a elimina emisiile poluante. La ora actuală maşinile diesel de generaţie nouă prevăzute cu filtre de particule sunt mai puţin poluante decât maşinile pe benzină.

 Practic, rolul CATALIZATORULUI este de a transforma emisiile poluante din gazele de eşapament în substanţe sigure pentru mediul înconjurător.